Ko obiščete spletno stran www.unifitshop.si, ki jo upravlja podjetje Unifitnes, d.o.o., glavni trg 19c, 2000 Maribor, Slovenija (vpis v AJPEs-u) – v nadaljevanju ponudnik – nam zupate del svojih osebnih potakov, ki smo jih dolžni varovati. Če po starni samo brskate, je obseg osebnih podatkov, ki jih dobimo od vas, omejen na anonimno identiteto vaše naprave (računalnika, telefona itd.) in se beleži z določenimi piškotki. V primeru, da se odločite za registracijo, prijavo ali nakup v naši spletni trgovini, nam pošljete več osebnih podatkov. Varnost vaših osebnih podatkov, ki nam jih zaupate, je za nas izjemno pomembna, saj si želimo vašega zaupanja. Vse zbirke osebnih podatkov zbiramo in obdelujemo v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l. RD, št. 94/2007) in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679 evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016) (v nadaljevanju GDPR).

Previce glede osebnih podatkov

Vaše pravice glede osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, so zapisane v tretjem poglavju GDPR in obsegajo:

  • pravica do preglednosti: vsakič, ko nam zaupate podatke, vam natančno in v jasnem jeziku pojasnimo zakaj potrebujemo podatke in kako bodo obravnavani. Pred potrditvijo pošiljanja podatkov, dobite natančne infomacije, o tem, kaj se bo z njimi zgodilo;
  • pravica dostopa do osebnih podatkov: vpogled v podatke, ki jih imamo o vas, zakaj jih imamo, kaj z njimi počnemo, ali smo jih komu posredovali kako dolgo jih hranimo;
  • pravica do popravka in pravica do izbrisa: zahtevate lahko popravek netočnosti pri vaših osebnih podatkih ali izbris le teh;
  • pravica do omejitve obdelave: uporabnik (kupec) ima pravico omejiti obdelavo podatkov (obdelava pomeni zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, posredovanje, razširjanje, omejevanje, izbris ali uničenje), pri čemer ni nujno, da zahteva izbris podatkov;
  • pravica do prenosljivosti podatkov: vse podatke, ki ste nam jih posredovali in jih hranimo o vas, smo vam dolžni na vašo zahtevo posredovati v strukturirani in strojno berljivi obliki zapisa in vi imate pravico posredovati drugemu te podatke drugemu upravljalcu;
  • pravica do ugovora: uporabniki lahko zahtevate, da vaših podatkov ne vključujemo v kakršnekoli obdelave in statistične analize, pri čemer običajno ne gre za prepoznavne osebne podatke;
  • pravica do odločanja o avtomatiziranem sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Dostopnost podatkov

Dostopnost do podatkov, ki smo jih zbrali na spletni strani www.unifitshop.si, je omogočen izključno ponudniku. Nobenih podatkov, ki ste nam jih prostovoljno zaupali po elektronski ali drugi poti, ne delimo z nikomer, jih ne posojamo ali prodajamo. Podatke uporabljamo izključno za komunikacijo z vami oziroma za to, da izpolnimo razlog, zaradi katerega smo jih potrebovali (obveščanje o akcijah, obdelava za nagradne igre, dostavo nkupljenih izdelkov. V primeru spletnega nakupa, se podatki (ime, priimerk, naslov, telefonska številka, e-naslov, vsebina nakupa) shranijo v našo bazo računovodskih podatkov. Dokumente, kot so računi in predračuni, smo kot poslovni subjekt dolžni hraniti, zato teh podatkov ne moremo in ne smemo zbrisati.

Back to Top